F.A.Q. - Veel gestelde vragen

Algemeen
Bed Habits is verhuisd naar de Oostelijke Handelskade 639 +
Bed Habits is verhuisd! Je vindt onze nieuwe showroom aan de Oostelijke Handelskade 639, recht tegenover club Panama en restaurant Mercat, verderop in de straat vind je het bekende Lloyd hotel.
Waar vind ik prijsinformatie en wat is jullie prijsniveau? +

Wij werken op een andere manier dan de meeste speciaalzaken. Wij combineren design, zoals bijvoorbeeld een bedombouw, met een goed slaapsysteem (bedbodems en matrassen) van verschillende merken zoals Auping en Tempur. Bij ons vind je geen vooraf bedachte 'setjes' maar configureren wij je bed aan de hand van je wensen en budget. Daarnaast is bijna elk meubel (bedden, nachtkastjes, garderobekasten etc.)  in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar en dus in meerdere prijsstellingen. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen geen prijzen op de website te noemen, je kan wel een PDF brochure met prijzen (en uitleg) opvragen via contact.

Waar vind ik prijsinformatie?

Van elk individueel bedmodel, slaapbank en nachtkastje is een brochure (in PDF) beschikbaar met prijzen en afmetingen, welke wij je graag toesturen. Wanneer je ons, via de contactpagina op deze website, laat weten in welke modellen je geïnteresseerd bent sturen wij je (van elk model separaat) een PDF brochure toe per e-mail. Voor een prijsopgave van een (maatwerk) garderobe-, inloopkast of onze meubelcollectie nodigen wij je graag uit in de showroom. Of maak een afspraak via info@bedhabits.nl of 020-6254350

Wat is jullie prijsniveau?
Wij hebben geen vast ‘prijsniveau’, dit verschilt per meubel en hangt o.a. af van de gebruikte materialen, afwerking en toepaste mogelijkheden.

Staan alle meubels in de showroom? +
In onze showroom tonen wij een deel van onze collectie in een (wisselende) sfeerpresentatie. Ondanks dat wij niet de volledige collectie kunnen tonen is het altijd de moeite waard de showroom te bezoeken, voor advies en inspiratie.
Zijn de getoonde meubels op voorraad, en wat is de gemiddelde levertijd? +
Alle meubels worden speciaal voor je gemaakt, in de gewenste specificaties. De levertijd voor een nieuw bed, garderobekast of bijvoorbeeld een slaapbank ligt gemiddeld tussen de 5 tot 8 weken. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn. Overige producten als bijvoorbeeld matrassen en bedbodems hebben een kortere levertijd.
Kan ik online bestellen? +
Ja dit is mogelijk via de email of telefonisch. Wij sturen je een offerte of orderbevestiging toe per e-mail. Na ontvangst van je akkoord en aanbetaling nemen wij de order in bestelling.
Worden de meubels geleverd en gemonteerd? +
Wij werken met een professioneel meubelmontagebedrijf, zij leveren en monteren al onze meubels. Bezorging en montage is meestal kosteloos, in het geval er een verhuislift nodig is kan het montagebedrijf dit voor je organiseren tegen kostprijs (een verhuislift is nooit standaard inbegrepen).
Centrale Branche Vereniging Wonen (CBW) +
Wij zijn aangesloten bij de Centrale Branche Vereniging Wonen. Voor meer informatie bezoek http://www.cbw-erkend.nl.
Ga naar boven
Matrassen en Bedbodems
Verkopen jullie ook matrassen? +
Uiteraard verkopen wij ook matrassen, feitelijk het belangrijkste onderdeel van een nieuw bed. In onze showroom geven wij u uitgebreid advies en kunt u matrassen van o.a. Auping, Tempur en Merens uitproberen.
Wat is het beste matras? +
De keuze voor een nieuw matras hangt af van vele factoren. Niet alleen de kwaliteit van het matras zelf (zoals de gebruikte materialen) maar vooral ook uw postuur/gewicht en slaaphouding spelen een belangrijke rol. Voor u matrassen gaat testen vertellen wij u uitgebreid over de verschillende type matrassen, de gebruikte materialen en bijhorende bedbodems.
Kan ik een matras ruilen? +
Nee, matrassen kunnen niet geruild worden vanwege de hygiëne. De meeste merken welke wij verkopen bieden echter wel een ‘comfort’ garantie waarbij het mogelijk is om binnen een bepaalde termijn (meestal 30 dagen) de stevigheid van het matras aan te passen.
Maken jullie ook bedden op maat? +
Ja, wij maken ook bedden, hoofdborden en matrassen op maat. Wilt u bijvoorbeeld een boxspring of een matras in een extra grote afmeting, hoogte of in een speciale vorm, heel veel is mogelijk.
Ga naar boven
Garderobekasten
Een nieuwe garderobekast +
Op onze website tonen wij u vele voorbeelden van garderobe- en inloopkasten als inspiratie voor een nieuwe kast. In onze showroom maken wij samen met u een ontwerptekening met een prijsopgave, u hoeft hiervoor niet speciaal een afspraak te maken maar kan desgewenst wel op de contactpagina of via 020-6254350.
Maken jullie kasten op maat? +
Jazeker! Wij ontwerpen samen met u een nieuwe garderobe- of inloopkast. Elke kast is uniek en afgestemd op uw wensen en budget. Een prijsopgave is uiteraard geheel vrijblijvend.
Wat kost een kast? +
Dit is afhankelijk van de gewenste afmetingen en keuze voor materialen en het interieur van de kast. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden waardoor het moeilijk is om een gemiddelde prijs af te geven. Elke kast is uniek en afgestemd op uw wensen en budget.
Kan ik later nog interieuronderdelen toevoegen aan mijn kast? +
Ja. In de meeste gevallen is het mogelijk om extra interieuronderdelen te bestellen welke wij in uw kast plaatsen. Ook wanneer u de kast wilt uitbreiden, met bijvoorbeeld een extra module, is dit meestal mogelijk.
Kan ik de indeling van mijn kast zelf aanpassen? +
Ja. Het is eenvoudig om een kastinterieur opnieuw in te delen, u blijft dus flexibel.
Wordt de kast gemonteerd? +
Elke kast wordt bezorgd en gemonteerd door een gespecialiseerd montagebedrijf.
Wat is de levertijd? +
Gemiddeld ligt de levertijd tussen de 6 a 8 weken, afhankelijk van de gekozen afwerking van de kast en of er bijvoorbeeld maatwerk toegepast moet worden. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn.
Ga naar boven
Bedtextiel
Wat is 'Percale' katoen? +
Percale katoen refereert (net als bij Satijn katoen) aan de weeftechniek, in dit geval een platbinding: hierbij gaan de inslag draden één op en één neer door de kettingdraden. Dit resulteert in een gelijkmatig fijn weefsel dat sterk is, knispert en koel aanvoelt.

Conclusie: Percale katoen heeft een hogere weefdichtheid en fijnheid van garen dan gewone katoen. Percale is wat steviger en knisperender, en slaapt koeler (ademt beter) dan satijn katoen. Bedlinnen in Percale weving gaat lang mee. Er wordt vaak de term hotelkwaliteit voor gebruikt.

Bed Habits verkoopt bedtextiel gemaakt van 100% Egyptisch katoen in zowel de Percale als Satijn binding, in diverse Thread Counts 200, 300 en 500.
Wat is 'Satijn' katoen? +
Satijn katoen refereert (net als bij Percale katoen) aan de weeftechniek, in dit geval gaan de inslagdraden vier op en één neer door de kettingdraden waarbij de kruispunten verspringen. Dit resulteert in een weefsel dat herkenbaar is aan een glanzende bovenzijde en een matte onderzijde.

Conclusie: satijn katoen valt soepel en heeft door de glans een luxe uitstraling, is gemakkelijk te strijken maar is warmer dan Percale katoen.

Bed Habits verkoopt bedtextiel gemaakt van 100% Egyptisch katoen in zowel de Percale als Satijn binding, in diverse Thread Counts 200, 300 en 500.
Wat is 'Thread Count'? +
Thread Count, oftewel, ‘draadtelling’ geeft de fijnheid van een weefsel aan. Het aantal counts geeft aan hoeveel draden per inch (1 inch = 2.54 cm) er geweven zijn. Hoe meer counts, hoe fijner de garens en hoe hoger de kwaliteit van de stof. Bed Habits verkoopt bedtextiel in verschillende Thread Counts waaronder 200, 300 en het luxe 500 TC.

Er zijn overigens merken die 1000 counts of hoger opgeven door gebruik te maken van bijvoorbeeld 250 garens die bestaan uit 4 verstrengelde draden, om zo te komen tot 1000 "draden" per inch, terwijl de echte threadcount dus slechts 250 is.
Egyptisch katoen +
Egyptisch katoen is een kwaliteit die zich duidelijk onderscheidt van de andere soorten door extra lange vezels en een grote zuiverheid van het materiaal. Deze katoen kwaliteit bestaat reeds meer dan 12.000 jaar en wordt gezien als het beste katoen ter wereld.

Bed Habits verkoopt dekbedovertrekken gemaakt van Egyptisch katoen in 200, 300 en 500 Thread Count.
Wasvoorschriften +

Wij adviseren om uw beddengoed op 30 of 40 graden te wassen (met vloeibaar wasmiddel) en op lage toeren te centrifugeren en deze hangend te drogen (dus niet in de droogtrommel), op deze manier hoeft u uw beddengoed niet (of nauwelijks) te strijken.  

Laat uw was vooral niet te lang in de wasmachine zitten nadat deze klaar is, maar hang uw beddengoed direct op. Doordat het doek vochtig wordt opgehangen 'vallen'  de kreukels er grotendeels uit. Wanneer u een droger gebruikt zal het beddengoed sneller slijten en droogt u kreukels in het textiel, deze zijn er later moeilijker uit te strijken. 

Wanneer u uw beddengoed strijkt raden wij u aan dit te doen wanneer het doek nog licht vochtig is, dit geeft het mooiste resultaat.

Kan ik mijn overtrek zelf ontwerpen? +
Ja, dat kan. Er zijn verschillende merken waarbij het mogelijk is om het overtrek te 'ontwerpen'. Dit houdt in dat u binnen de geboden mogelijkheden vrij bent in de keuze van bijvoorbeeld stoffen, kleuren en afwerkingen (vele mogelijkheden) van modern tot klassiek. Het overtrek wordt vervolgens speciaal voor u gemaakt. Vraag in de showroom naar de mogelijkheden.
Ga naar boven
Dekbedden en Hoofdkussens
Wat is het beste hoofdkussen? +
Een hoofdkussen is persoonlijk en o.a. afhankelijk van je slaaphouding. Slaap je bijvoorbeeld op je zij dan zoek je een hoofdkussen welke voldoende ondersteuning geeft, en dat de gehele nacht blijft doen. Veel hoofdkussens zijn te zacht of juist weer te hard, kortom laat je goed adviseren en ga naar een speciaalzaak zoals Bed Habits.

De opties voor hoofdkussens lopen uiteen van synthetisch tot dons en van algemeen tot ergonomische kussens. Bed Habits heeft een ruim assortiment aan hoofdkussens, in onze showroom geven wij graag advies en kunt u de kussens uitgebreid testen.
Welke dekbedden zijn er, en wat zijn de verschillen? +
Welke dekbedden zijn er allemaal en hoe kies je een nieuw dekbed? Een dekbed kan met verschillende materialen gevuld zijn: dons, wol en synthetisch materiaal. De keuze voor een vulling is persoonlijk, elke vulling heeft specifieke eigenschappen. Een dekbed gevuld met dons is licht en comfortabel, synthetisch materiaal en wol zijn beide zwaarder en maakt het dekbed iets minder soepel. Een zwaarder dekbed is overigens niet warmer.

Voor alle vullingen geldt; een dekbed moet zich kunnen aanpassen aan de seizoenen. Niet te warm in de zomer en comfortabel warm in de winter. Een vierseizoenen dekbed is daarmee comfortabel zowel in de zomer als in de winter. In onze showroom vertellen wij u graag meer over onze collectie dekbedden.
Ik heb het koud en mijn partner niet, kunnen wij onder 1 dekbed? +
Ja, dat kan. Het is mogelijk de helft van een dekbed warmer te maken door dit gedeelte meer te vullen. Hierdoor behoudt u wel 1 dekbed maar met elk uw eigen gedeelte zonder dat u twee losse dekbedden heeft.
Ga naar boven
Slaapbanken
Waarom een slaapbank van Bed Habits? +
Wij leveren kwalitatieve slaapbanken, welke verkrijgbaar zijn in vele afmetingen en varianten (bijvoorbeeld als hoekbank of met een chaise longue). Onze slaapbanken zijn uitgerust met een lattenbodem en een binnenveringsmatras (een memoryfoam matras is optioneel) en zijn leverbaar in stof of in leer. In onze showroom tonen wij je graag de verschillende stof- en leerstalen. De hoezen zijn bovendien afneembaar en wasbaar (leer en leerdoek uitgezonderd).
Wat voor matras zit er in de slaapbank? +
Onze slaapbanken worden standaard uitgevoerd met een binnenveringsmatras, een memoryfoam matras is optioneel. Je kunt beide matrassen uitproberen in onze showroom.
Zijn er verschillende stoffen (of leer) mogelijk? +
Ja, er is een uitgebreide keus aan stoffen en leer. In de showroom laten wij je graag de verschillende opties zien. De hoezen zijn afneembaar en wasbaar (leer en leerdoek uitgezonderd). Ook is het mogelijk een nieuwe hoes los te bestellen mocht dat nodig zijn.
Zijn de hoezen van de bank afneembaar/ wasbaar? +
Ja, de bekleding van de bank is volledig afneembaar en kan gereinigd worden (leer en leerdoek uitgezonderd). Ook is het mogelijk een nieuwe hoes te bestellen.
Wat is de levertijd van een slaapbank? +
Gemiddeld tussen de 6 a 8 weken, afhankelijk van de gekozen stof en configuratie van jouw bank. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn.
Wat is het prijsniveau van jullie collectie slaapbanken? +
De prijs van een slaapbank wordt bepaald door factoren als model, afmeting, stof- en matraskeuze. Hierdoor is het moeilijk om een richtprijs af te geven. Van elk model slaapbank is een brochure (PDF) beschikbaar met alle mogelijkheden en prijzen van de standaard uitvoeringen. Geef ons via contact op in welke modellen (elke bank heeft een nummer) je geïnteresseerd bent en wij sturen je de brochure(s) (PDF) toe per e-mail. Voor bijzondere uitvoeringen zoals bijvoorbeeld als hoekbank of met een chaise loungue of pouf, ben je welkom in onze showroom of neem contact op via 020-6254350.
Hebben jullie alle modellen in jullie showroom staan? +
Wij hebben niet alle beschikbare modellen in onze showroom staan, maar we kunnen je er wel alles over vertellen. Elk model is in principe gebaseerd op een model en hebben dus dezelfde zitdiepte en hoogte. Aan de hand van ons showroommodel (126) geven wij je graag een demonstratie. Daarnaast hebben wij ook alle stofstalen in de showroom.
Ga naar boven
Log in
Heb je al een favorieten account aangemaakt? Log dan hieronder in om je bewaarde afbeeldingen te bekijken.
Email Adres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Vul hieronder je e-mailadres in en je ontvangt het wachtwoord direct per e-mail.
E-mail adres
Registreren
Contact
F.A.Q. / Veelgestelde vragen
Registreren
Onder favorieten kun je eenvoudig al je favoriete afbeeldingen bewaren. Je kunt een foto toevoegen door op het 'ster' icoontje te klikken onder een afbeelding. De afbeeldingen blijven bewaard totdat je de website verlaat. Je hebt hiervoor geen account nodig.
Favoriete afbeeldingen opslaan
Bewaar je favoriete afbeeldingen door een account aan te maken. Vul hieronder je e-mailadres in en geef een wachtwoord (naar keuze, minimaal 5 tekens) op. 
E-mail adres
Wachtwoord
Log in
Contact
F.A.Q. / Veelgestelde vragen